ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΙ

Εδώ και δύο μήνες στην γειτονιά μας λειτουργούν τα νέα γραφεία της Χρυσής Αυγής Βορείων Προαστίων σε μια συνέχιση της περιπλάνησης τους που ξεκίνησε από το Ηράκλειο . Μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες η εικόνα της γειτονιάς στην οποία στεγάζονται τα γραφεία έχει αλλάξει άρδην. Δυνάμεις των ΜΑΤ, των ΔΕΛΤΑ και διάφορων άλλων αστυνομικών σωμάτων παρελαύνουν κάθε φορά που οι χρυσαυγήτες αποφασίζουν να μπουν στα νέα τους γραφεία, μετατρέποντας την γειτονιά των Αγίων Αναργύρων σε κατεχόμενη περιοχή, στην οποία δρόμοι κλείνουν και κάτοικοι πρέπει να κυκλοφορούν με τις αστυνομικές τους ταυτότητες στο χέρι, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ασφάλεια φασιστών.
Εδώ και τέσσερα χρόνια στην ίδια πάντα γειτονιά λειτουργεί σε ένα μέχρι πρότινος εγκαταλειμμένο παλιό αρχοντικό η Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου. Στην κατειλημμένη έπαυλη όλα αυτά τα χρόνια έχουν φιλοξενηθεί πλήθος εκδηλώσεων, συναυλιών, ρεμπέτικων βραδιών, πολιτικών συζητήσεων κ.α., που όχι μόνο δεν έχουν επιβαρύνει την γειτονιά αλλά αντίθετα είναι ανοιχτά προς αυτήν.
Παράλληλα στον χώρο της κατάληψης στεγάζονται πολιτικές και αντιφασιστικές  συλλογικότητες που ”φυτεύουν” καθημερινά μέσα από το λόγο και τις δράσεις τους τον σπόρο της ελευθερίας, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης.
Μία από αυτές τις ομάδες είναι και η δικιά μας, η αναρχική ομάδα Αμαρουσίου(α.ο.α). Η α.ο.α έχει ως στόχο της, την διάχυση της αναρχικής κοσμοθεωρίας και πρακτικής της, στην κοινωνία του Αμαρουσίου καθώς και την δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα ευνοήσουν την συγκρότηση ενός ισχυρού, μαζικού και ακηδεμόνευτου κοινωνικού απελευθερωτικού κινήματος. Στον δρόμο αυτόν που έχουμε επιλέξει γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα βρούμε εμπόδια, τα οποία θα κληθούμε να ξεπεράσουμε.
Ένα από αυτά τα εμπόδια είναι και η Χρυσή Αυγή. Το ακροδεξιό αυτό κόμμα είναι για μας ένας φυσικός εχθρός καθώς πρεσβεύει στην χειρότερη τους εκδοχή, όλα αυτά που πιστεύουμε ότι πρέπει να εξαλειφθούν από την κοινωνία όπως την επιβολή, τη κυριαρχία, την υποταγή, την υπακοή, την ανισότητα, το τρόμο, την εξαθλίωση, την ακρισία, τη φυλάκιση των αντιφρονούντων, την εξόντωση των αντιπάλων. Από την στιγμή που τα γραφεία του βρίσκονται στις γειτονιές που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε, δεν γίνεται παρά να συγκρουστούμε μαζί τους τόσο πολιτικά όσο και φυσικά.
Δυστυχώς όσο και αν η βία δεν είναι αξιακή μας επιλογή, η εμπειρία μας, μας δείχνει ότι η άμεση σύγκρουση με τους χρυσαυγήτες είναι εξίσου απαραίτητη με την προπαγάνδιση του αντιφασιστικού λόγου. Για εμάς είναι ξεκάθαρο, ότι με όποιες δυνάμεις διαθέτουμε, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής να φύγουν από το Μαρούσι και οι γειτονιές μας να γίνουν ένας τόπος αφιλόξενος για κάθε λογής φασίστα που θα επιχειρήσει να τις μολύνει με το μισανθρωπικό δηλητήριο του.
Ελπίζουμε να σε βρούμε συνοδοιπόρο στον αγώνα μας, προκειμένου τα ανθρώπινα ιδανικά να νικήσουν οριστικά το μίσος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΟΑ</a