Παρέμβαση Αλληλεγγύης στον Ν.Ρωμανό στα βόρεια

Ενημέρωση απο την δράση: Μοίρασμα κειμένου για τον αγώνα του Ν.Ρωμανού πραγματοποιήθηκε σήμερα στα τρένα και τους σταθμούς, από Α.Πατήσια έως Μαρούσι (και πίσω!). Ενημερώθηκαν οι επιβάτες για την απεργία πείνας και τις διεκδικήσεις του συντρόφου, φωνάχτηκαν συνθήματα σε βαγόνια και σταθμούς, συνοδευόμενα από βαψίματα για τα καλέσματα κινήσεων αλληλεγγύης των επόμενων ημερών. Έγινε επίσης στάση στις πλατείες Νέου Ηρακλείου και Μαρουσιού για μοίρασμα του κειμένου στις πλατείες και τα μαγαζιά.

ΝΙΚΟ ΓΕΡΑ!

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης από τα βόρεια

Κείμενο αλληλεγγύης:

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας Ηρακλή Κωστάρη και Νίκο Ρωμανό

Η δημοκρατία που εγγυάται για μία «δίκαιη δίκη»…

Κοντεύουν πλέον σχεδόν 15 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής εκδοχής της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας. Όλα αυτά τα χρόνια κάθε κρατική διακυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι η ίδια εγγυάται ότι όλες οι δίκες της εναντίον των αγωνιζόμενων και αντιστεκόμενων θα είναι δίκαιες. Αλλά, αν το δίκαιο εξ ορισμού περιλαμβάνεται στην έννοια της δίκης, τότε γιατί η δημοκρατία αγωνιά τόσο πολύ να μας πείσει ότι θα φροντίζει και θα εγγυάται για την διεξαγωγή μίας δίκαιης δίκης; Μήπως γιατί τα ειδικά δικαστήριά της με τις ειδικές τους συνθέσεις και τους ειδικούς τους χώρους και όρους διεξαγωγής τους είναι η καλύτερη εγγύηση που η δημοκρατία μπορεί να μας παρέχει ότι οι δίκες της δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ δίκαιες;

Η δημοκρατία που δεν εκδικείται…

Η κατάσταση στις ελληνικές φυλακές χαρακτηρίζεται ως εφιαλτική και απάνθρωπη, ενώ το κατ’ ευφημισμόν σωφρονιστικό σύστημα έχει κάνει ξεκάθαρη την τάση του προς την αυταρχικοποίησή του. Χιλιάδες άνθρωποι στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες, στα νοσοκομεία των φυλακών οι ασθενείς «φιλοξενούνται» μέχρι πολλές φορές απλώς να διαπιστωθεί ο θάνατός τους, οι αδικαιολόγητα υψηλές ποινές αποτελούν μόνιμη πρακτική της ελληνικής δικαιοσύνης και ο υπερπληθυσμός των φυλακών εξωθεί διαρκώς τους/τις κρατούμενους/-ες στα όρια των αντοχών τους. Την ίδια στιγμή, οι βασανισμοί συλληφθέντων διορθώνονται με την βοήθεια του Photoshop, εξευτελιστικές και ακραία προσβλητικές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας πρακτικές, όπως ο σωματικός έλεγχος και η απομόνωση στα πειθαρχεία, και τα ειδικά κελιά στα υπόγεια του Κορυδαλλού έχουν ανοίξει τον δρόμο για τις φυλακές τύπου Γ.

Η δημοκρατία που επιβραβεύει…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Κάρολος Παπούλιας, και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κύριος Χαράλαμπος Αθανασίου, έσπευσαν να βραβεύσουν τους επιτυχόντες στις πανελλήνιες εξετάσεις και να τους υποσχεθούν κάθε βοήθεια και στήριξη. Τα ΜΜΕ έσπευσαν να μας ενημερώσουν γι’ αυτή την κίνηση μεγαλοψυχίας των αρχόντων μας αλλά “παρέλειψαν” να μας ενημερώσουν ότι τόσο για τον Ηρακλή Κωστάρη όσο και για τον Νίκο Ρωμανό οι εκπαιδευτικές άδεις είναι απαγορευμένες.

Είναι η ίδια αυτή δημοκρατία που τιμωρεί, εκδικείται, αυταρχικοποιείται και εξοντώνει…

Ο Ηρακλής Κωστάρης βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 28 Οκτωβρίου και ο Νίκος Ρωμανός από τις 10 Νοεμβρίου διεκδικώντας να λαμβάνουν τις εκπαιδευτικές τους άδειες προκειμένου να συνεχίσουν τις σπουδές τους στις σχολές στις οποίες φοιτούν. Σε ένδειξη αλληλεγγύης απεργία πείνας έχει ξεκινήσει από τις 17 Νοεμβρίου ο Γιάννης Μιχαηλίδης. Η κατάσταση της υγείας των δύο απεργών κρίνεται πλέον κρίσιμη και ο κίνδυνος είτε για να υποστούν ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία τους είτε για την ίδια τους την ζωή είναι υπαρκτός. Αλλά σε πείσμα αυτής της παρηκμασμένης και δήθεν μεγαλόψυχης δημοκρατίας θα νικήσουν.

Ο αγώνας για μία ανάσα ελευθερίας συνεχίζεται.

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης από τα βόρεια στους απεργούς πείνας Νίκο Ρωμανό και Ηρακλή Κωστάρη