Αντιφασιστική συγκέντρωση – μικροφωνική στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι

Στίς 11/10 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση – μικροφωνική στον σταθμό ΗΣΑΠ στο Μαρούσι με συμμετοχή περίπου 35-40 συντρόφων/ισσων απο το βόρεια αλλα και απο άλλες γειτονιές. Το κάλεσμα έγινε απο την συλλογικότητα σε τροχιά σύγκρουσης. Ένα απο τα κείμενα που μοιράστηκαν:

Η θεωρία των δύο άκρων εκφράζεται στο Μαρούσι

ως κεντρική πολιτική και συστημική στρατηγική διαχείρισης. Τα γεγονότα της 1ης αυγούστου έξω από την κατάληψη έπαυλης κουβέλου στο μαρούσι, όπου σύντροφοι και συντρόφισσες συγκρούστηκαν με τη μηχανοκίνητη πορεία των φασιστών η οποία είχε προορισμό τα καινούργια γραφεία της χ.α., αποτέλεσαν σημείο αντιπαράθεσης σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο, με τις έκρυθμες συζητήσεις στα δημοτικά συμβούλια, τις δηλώσεις των δημοτικών παραγόντων στον τοπικό τύπο καθώς και την συνάντηση του υπουργού προστασίας του πολίτη(sic) Κικίλια με τον Πατούλη. Η δημοτική αρχή, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του σπεύδουν να υποδείξουν τα δύο «άκρα» και στο όνομα της δημοκρατίας να βάλουν στη ζυγαριά τα κομματικά γραφεία των φασιστών και τις δράσεις και πρακτικές του ανταγωνιστικού κινήματος που εκφράζεται τοπικά μέσα από την κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου, αντιφασιστικές συνελεύσεις, αυτοοργανωμένες συλλογικότητες, αδιαμεσολάβητες αντιστάσεις. Οι από τα κάτω, λοιπόν, ακηδεμόνευτοι και αντιθεσμικοί αγώνες είναι στο στόχαστρο και επιχειρείται η απονοηματοδότηση τους.

Η εφαρμοσμένη θεωρία των δύο άκρων, όπως αυτή εκφράστηκε από τους θεσμικούς φορείς, τα τοπικά media και τους φιλήσυχους πολίτες που (ανα)παράγουν την κυρίαρχη ιδεολογία είτε ως «καταδίκη της βίας από όπου κι αν προέρχεται» είτε ως απονεύρωση της δημόσιας παρουσίας στον δρόμο, εμφανίζεται επί της ουσίας ως μια δημοκρατική διαδικασία μέτρησης (ίσων) αποστάσεων. Σε ποια θέση βρίσκεται, όμως, ο καθένας και ποιος κρατάει το μέτρο; Τι μετράει, αν όχι την ύπαρξη της απειλής και την απόστασή της από τη (μικρο)εξουσία του;

…περνάει από τις εκλογές του ιατρικού συλλόγου Αθηνών…

ο οποίος δεν μας φαίνεται καθόλου τυχαίο ότι κράτησε εξίσου «ίσες αποστάσεις» όταν η φασιστική παράταξη «ιατροί του ελληνισμού» κατέβασε ψηφοδέλτιο στις εκλογές του συλλόγου το οποίο έγινε δεκτό από την διοίκηση με το επιχείρημα ότι η λογική αποκλεισμού παρατάξεων από τις εκλογές όχι μόνο είναι αντιδημοκρατική αλλά και φασιστική. Αναφερόμαστε στο νόμιμο ψηφοδέλτιο φασιστικών αποβρασμάτων και καθ’ όλα γιατρών που οραματίζονται μια ιατρική περίθαλψη «καθαρή», μόνο για έλληνες, λευκούς, ορθόδοξους και ετεροφυλόφιλους.

…αλλά βρίσκει ανάχωμα στους καθημερινούς ανταγωνισμούς

Απέναντι στην κρίση του ελληνικού καπιταλιστικού κράτους και την ανάγκη του για διαχείριση των πληθυσμών που περισσεύουν και ενάντια στη χρήση της θεωρίας των δυο άκρων ως χωροταξικό εργαλείο εντοπισμού, καταστολής και περιθωριοποίησης των αντιστάσεων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της κοινωνικής γεωγραφίας, αντιτάσσουμε την αλληλεγγύη προς όσους και όσες αγωνίζονται και υπερασπιζόμαστε τον πλούτο των ανταγωνιστικών περιεχομένων. Των μόνων αρμόδιων να πάρουν τα μέτρα όσων εξουσιάζουν τις ζωές μας.

Ας αναμετρηθούμε, λοιπόν, και ας δηλώσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το πεδίο της σύγκρουσης ορίζεται (και) από τη δική μας θέση μάχης.

…σε τροχιά σύγκρουσης
setroxiasygrousis@espiv.net
10/2014